Wat houdt een vakantiecheck in?

Een vakantiecheck is het controleren van: Vloeistoffen (evt. bijvullen), Remmen, Verlichting incl. trekhaakstekker Koppeling, V-Snaren, Banden profiel en spanning ,Schokbrekers, Ruitenwissers en de Uitlaat. De vakantie check is gelijk aan die van de wintercheck.

Wat is een kleine beurt?

Bij een kleine beurt word de olie ververst en de vloeistoffen bijgevuld. Banden, Distributieriem, V-Snaren en Remmen worden gecontroleerd .
Dit is uit te voeren vanaf € 35,-- afhankelijk van de gebruikte oliesoort en onderdelen die eventueel vervangen moeten worden.

Wat wordt er gedaan bij een grote beurt?

Diverse bedrijven adverteren met een bepaalde hoeveelheid aan controlepunten, dit is bijna onlogisch want elk merk heeft zijn specifieke aanpak nodig. Maar in grote lijnen komt het er op neer dat bij een grote beurt de olie word ververst met oliefilter, Luchtfilter, brandstoffilter(s) en de overige vloeistoffen bijgevuld. In geval van de versnellingsbak of cardan, deze worden volgens fabrieksspecificaties vervangen/ververst. De remmen worden gecontroleerd zowel visueel en daarna gedemonteerd en gereinigd. Distributieriem gecontroleerd, v-Snaren, multiriemen, waterpomp met spanrollen gesteld/vervangen.

Banden en de profieldiepte gecheckt, verlichting, ruitenwissers, uitlaat, koppeling getest, bougie's worden vervangen. Eventueel ook de onstekingdelen en de bougiekabels. Dit is afhankelijk van de mate van inslijting. Kleppen stellen indien dit mogelijk is en anders bij hydraulische kleppen vergt dit een andere manier van stellen d.m.v. klepstelplaatjes.
Vaak door u vergeten maar niet door ons: de airco en interieurfilter, deze heeft ook bij ons een vaste plaats in het onderhoudsschema gekregen.

Dit alles is sneller gezegd dan gedaan en vergt een hoop kennis en ervaring van onze daartoe opgeleide monteurs.
De hoogte van kosten voor een grote beurt is gebonden aan de staat van onderhoud van het voertuig op dat moment. De onderdelen die betrekking hebben op de vervanging van de distributie i.c.m. waterpomp ( elke 5 jaar of tussen de 80.000 en de 100.000 km) en de remmen zijn de grootste posten. Ook eventuele nieuwe banden en vervanging van electronische onderdelen zijn verhogers van de kosten. De airco vergt bij een reparatie van een defect al gauw een kostenplaatje vanaf € 350,- tot € 650,- !!

Dus bij sommige wagens zijn de kosten voor een grote beurt slechts € 150,-- ; met uitschieters naar € 1250,-- indien er in het verleden van de auto slecht of sporadisch onderhoud is gepleegd.

Ook verzorgen wij voor u de APK keuring !

KLEINE EN GROTE REPARATIES:golf2

Een lekke uitlaat, een kapot achterlicht, een beschadigde ruit, een piepende snaar,
het zijn allemaal van die kleine ongemakken. De meeste dingetjes zijn snel te repareren en die doen wij er vaak snel even tussendoor omdat de meeste mensen niet zonder hun wagen kunnen dus daarom zo snel mogelijk gerepareerd willen hebben
In al deze en vele andere gevallen kunt u altijd terecht bij onze werkplaats. Onze opgeleide en gespecialiseerde autotechnici zorgen ervoor dat uw auto weer 100% in orde komt. U hoeft wat ons betreft geen afspraak te maken, maar om ergenis en lange wachtijden te voorkomen kunt u beter even bellen en vragen op welk moment wij tijd kunnen vrijmaken voor dergelijke kleine reparaties. U wordt dan geholpen terwijl u wacht.
Bij een reparatie die meer werktijd vereist of wat langere besteltijd voor onderdelen heeft, bespreken wij graag samen met u het gehele reparatietraject. U weet precies wat u te wachten staat: de kosten en de duur van de reparatie. Heeft u problemen met uw auto of vermoedt u dat uw auto niet naar behoren functioneert? Bel of kom gewoon langs voor een deskundig advies.

Auto reparatie - 100% Kwaliteit en garantie

Als garagebedrijf staan wij garant voor de kwaliteit van alle autoreparaties en onderhoudswerkzaamheden. Wij verlenen volledige garantie op al ons reparatiewerk. Sterker nog, u krijgt complete garantie op alle nieuwe onderdelen.
Prijsopgave vooraf bij auto reparatie
Bij alle reparaties en ook bij onderhoud zijn wij u verplicht u vooraf te informeren en duidelijk te zijn over de kosten en nemen contact met u op indien dit anders uitpakt. U weet precies waar u aan toe bent.

Uitleesapparateur

Wij beschikken ook over het nieuwste uitleestdiagnose systeem.hier kunnen wij nagenoeg alle auto's storingen uitlezen en resetten.Dit om zo snel mogelijke oorzaak te vinden van de klacht van de klant.Dit bespaart dan erg veel kosten in het zoeken naar de storing in de auto.

Contactgegevens

Autobedrijf Vogelzang
Hoofdvaart 203
7701 JK Dedemsvaart

Tel: 0523-614714
Mobiel: 06 - 22003639
info@autobedrijfvogelzang.nl